Het dagelijks leven in het Romeinse Rijk

logo Museumpark Orientalis 2018 Spectaculaire interactieve demonstratie 

Heilig Landstichting - Ontdek het echte Romeinse leven in Museumpark Orientalis tijdens het Via Romana Festival op 18 en 19 augustus! Elk jaar trekt dit unieke festival duizenden bezoekers. Ook dit jaar belooft het spectaculair te worden: ruim 75 re-enactors uit Spanje, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland laten de nadagen van het Romeinse Rijk zien. Orientalis verandert in een heus Romeins dorp, waar je echt ervaart hoe het vroeger was.

Interactieve Romeinenshow

Je kunt zien hoe er gevochten werd, de soldaten marcheren door de straten maar laten naast het soldaat zijn ook hun eigen beroepen zien. Op beide dagen vindt om 15:00 een spectaculaire interactieve demonstratie plaats.

En nog meer..

Er zijn roofvogels te zien, van dwerguiltjes tot de Siberische oehoe. Voorin het museum laten ambachtslieden hun vakmanschap zien zoals worsten roken volgens een eeuwenoud recept van kruiden en specerijen, het vlechten van manden en het slaan van touwen en nog veel meer. Voor de kinderen komt Bomba de Romein langs: doe mee met marcheren, luister naar zijn spannende verhalen en knutsel zelf een echte Romeinse uitvinding. Mis het niet! Vanaf 11.00 uur is het museumpark geopend.

Museumpark Orientalis Via Romana Festival 2018  
Foto Raoul van Meel  
[advertentie]