Nijmegen biedt journaliste uit Venezuela hulp en onderdak

 logo Shelter City Project Shelter City Nijmegen

Nijmegen - Een journaliste uit Venezuela krijgt de komende drie maanden onderdak in Nijmegen. Dat gebeurt in het kader van het project Shelter City Nijmegen, dat personen helpt die opkomen voor de mensenrechten en daardoor in hun thuisland in de problemen komen.

De 40-jarige Mary, die in Venezuela werkt voor tv en radio, is deze week in Nijmegen gearriveerd. Uit veiligheidsoverwegingen blijft haar achternaam onvermeld.

Met kogelvrijvest op reportage

Vanwege haar rapportages over onder meer anti-regeringsdemonstraties, wordt zij regelmatig geïntimideerd door politie en veiligheidstroepen. Ook is zij en haar cameraman al een keer beroofd en in elkaar geslagen door politieagenten. Omdat de ordetroepen met scherp schieten op demonstranten draagt zij op reportage vaak een kogelvrijvest. Amnesty Nijmegen organiseert de komende weken diverse activiteiten rondom de mensenrechtenactiviste. Zo bezoekt Mary scholen in Nijmegen en omgeving, waar zij praat met leerlingen. Verder houdt Amnesty Nijmegen een informatieavond over de situatie in Venezuela, waar Mary zal spreken over haar persoonlijke ervaringen.   

Venezuela ook in ons land vrijwel dagelijks in het nieuws

Shelter City Nijmegen is in 2015 gestart en heeft al diverse keren hulp en onderdak geboden aan mensenrechtenactivisten uit landen over de hele wereld. De situatie in Venezuela, waar een groot tekort is aan voedsel en medicijnen, is ook in ons land vrijwel dagelijks in het nieuws. Zo werd de afgelopen week bekend dat de buurlanden van Venezuela hun grenzen sluiten voor vluchtelingen zonder paspoort. Verder was in het nieuws dat vluchtelingen uit Venezuela slecht worden behandeld op Curaçao.

Via mediapartner RN7

2018 0913 Mediapartnerss Nijmegen journaliste  
Foto Shelter City  
[advertentie]

#wijchenseomroep