Beuningse raad stuurt brief over kinderpardon naar Den Haag

logo Beuningen Mogelijk soortgelijke kinderen in Beuningen

Beuningen - De gemeenteraad van Beuningen stuurt binnenkort een brief naar staatssecretaris Harbers over het kinderpardon, zoals dat onlangs ook is verleend aan de kinderen Lili en Howick. Volgens de raad verblijven ook in Beuningen mogelijk soortgelijke kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland wonen.

Motie Socialistische Partij

Deze in Nederland gewortelde kinderen moeten hier kunnen blijven wonen, zo stelt een motie van de Socialistische Partij, die mede was ondertekend door Beuningen Nu & Morgen, PvdA, D66 en GroenLinks. Over de precieze tekst van de motie, die was ingediend door fractievoorzitter Jos Swartjes van de SP, ontstond enige onduidelijkheid. Daarom komt de motie in de volgende vergadering van de gemeenteraad opnieuw aan de orde. Over de essentie van de motie waren de partijen het echter wel eens.

500 Vergelijkbare kinderen als Lili en Howick

Jos Swartjes benadrukte dat er in ons land naar schatting 500 kinderen zijn die in de Nederlandse taal en cultuur geworteld zijn, en al een lange reeks aan juridische procedures achter de rug hebben. 
Hij vindt het een slechte zaak als zij worden uitgezet naar landen die hen vreemd zijn.

Via mediapartner RN7

2018 0913 Mediapartners Beuningen kinderpardon  

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep