Kritiek op vertraging Beunings collegeprogramma

logo Beuningen Vier maanden ongewoon lange periode

Beuningen – Het collegeprogramma van het Beuningse college van B&W wordt waarschijnlijk komende week gepresenteerd aan de gemeenteraad. Dat verklaarde wethouder Piet de Klein dinsdagavond in de Beuningse gemeenteraad.

Fractievoorzitter Frans Houben van GroenLinks uitte kritiek op het uitblijven van het collegeprogramma. Hij wees erop dat het coalitieakkoord op hoofdlijnen al in mei was gepresenteerd.

Vier maanden ongewoon lange periode

'Nu zijn we vier maanden verder en hebben we nog altijd geen kennis kunnen nemen van het collegeprogramma. Vier maanden is een ongewoon lange periode,' aldus Houben.Op twitter schreef Houben: 'Dat krijg je met een coalitie die niet overloopt van programmatische overeenstemming.' Wethouder Piet de Klein pareerde de kritiek door te stellen dat het college vier maanden geleden de partijen in de raad had uitgenodigd om met eigen inbreng te komen voor het collegeprogramma.

Geen inbreng andere partijen

'Tot het zomerreces hebben we daarop gewacht. De partijen hebben echter geen gebruik gemaakt van onze uitnodiging', zo zei De Klein. Daarom heeft het college volgens de wethouder lang gewacht met het samenstellen van het collegeprogramma.

Houben wees er op dat het college de afgelopen maanden op geen enkel moment bij de andere partijen heeft geïnformeerd naar mogelijke inbreng 

Via mediapartner RN7

2018 0914 Mediapartners Beuningen maanden wachten  

 

[advertentie]

#wijchenseomroep