In Beuningen kunnen burgers zoutkist aanvragen bij gemeente

logo Beuningen Het nieuwe strooischema

Beuningen - Inwoners van Beuningen kunnen bij de gemeente het verzoek indienen voor het plaatsen van een zoutkist in hun buurt. Dat zegt het college van B&W in het nieuwe strooischema tegen gladheid voor de komende winter.

De gemeente plaatst op strategische plekken altijd kisten met zout, zodat de burgers bij gladheid zout en pekel kunnen strooien. De zoutkisten staan onder meer bij woonruimten voor senioren, dorpshuizen en andere openbare gebouwen.

Zoutkisten ook gebruikt voor dumpen van afval

De gemeente is overigens niet erg scheutig met het plaatsen van extra zoutkisten. Naast de aanschaf van deze zoutkisten kost ook het beheer en onderhoud de gemeente geld. Zo moeten de kisten 
regelmatig worden gecontroleerd en opnieuw worden aangevuld met zout. Ook zijn er mensen die de kisten gebruiken voor oneigenlijke doeleinden, zoals het dumpen van hun afval. Bij langdurige en hevige sneeuwval moeten de trottoirs worden schoongeveegd, zo stelt de gemeente. Men gaat er vanuit dat ook vrijwilligers op die momenten de handen uit de mouwen steken, om zo minder valide burgers te helpen.

Het strooiseizoen loopt van 1 november tot 1 april volgend jaar.

Via mediapertner RN7

2018 1004 Mediapartners Beuningen zoutkist  
Foto YouTube