Grafkelder Stevenskerk en torens Kronenburgerpark open voor publiek

logo Gemeente Nijmegen 2018a Geschiedenis van de Stevenskerk

Nijmegen - De torens in het Kronenburgerpark in Nijmegen worden opengesteld voor het publiek. Dat geldt ook voor de oostelijke kazemat (bunker) op het nieuwe eiland Veur-Lent. Dat heeft de gemeente Nijmegen onlangs bekend gemaakt. De torens van het Kronenburgerpark maakten deel uit van de vestingwerken van Nijmegen. De kazemat op de noordoever van de Waal zijn vlak voor de oorlog door Nederland gebouwd.

Grafkelder Stevenskerk openbaar

In totaal krijgen vier projecten die de geschiedenis van Nijmegen laten zien een financiële bijdrage van de gemeente. Het gaat ook om de openstelling van de grafkelder van de familie Goris in de St. Stevenskerk in Nijmegen, en een film over de kaaisjouwers.

Jury beslist welke projecten financiële steun krijgen  

De 17de eeuwse grafkelder is na de oorlog gebruikt als opslagruimte voor de stoffelijke resten uit de graven in de kerk. Door het bombardement op Nijmegen in februari 1944 werd de kerk vrijwel geheel verwoest. Door de openstelling van de grafkelder wordt op een bijzondere manier de geschiedenis van de Stevenskerk verteld.

De vier initiatieven krijgen maximaal 3.000 euro uit het budget Verleden Verbeeld van de gemeente Nijmegen. Dit jaar besliste een jury dat verschillende particuliere projecten worden gesteund.  

Via mediapartners RN7

2018 1006 Mediapartners Nijmegen grafkelders