Onfortuinlijk Trivos verliest van WaHo 3-2

logo Trivos 2 hardwerkende teams

Wijchen - Eerlijk is eerlijk, het was afgelopen vrijdagavond op het Universiteitscomplex te Wageningen een prachtige volleybalavond. De ware volleyballiefhebber kwam uitgebreid aan zijn (m/v) trekken. 2 hardwerkende teams die werkelijk voor elke bal vochten. Veel persoonlijke fouten aan weerskanten en vooral lange rally’s werden gemaakt. De coaches die probeerden met tactische ingrepen het spel te beïnvloeden en een 2de scheidsrechter die in de 5de set een discutabele beslissing ten nadele van Trivos, maakte. Alle ingrediënten om het volleybalspelletje aantrekkelijk te maken, waren vrijdagavond aanwezig.

De Trivosdames begonnen de 1ste set ijzersterk. Het eerste punt was meteen een killblok van Manon Ottjes. Daarmee was de toon gezet. De 1-3 was eveneens een killblok van Lieke Wouters.
Een technische fout aan Trivoszijde en een goed blok van WaHo maakte de stand weer gelijk, maar door Anne Veenstra werd haar specialiteit (een precieze harde bal langs het lijntje) toegepast 3-4.
Nienke Visser maakte met 2 harde klappen de 4-8, waarna de coach van WaHo zijn eerste timeout aanvroeg. De eerste lange rally werd gespeeld, maar uiteindelijk was het Anne Veenstra die met een harde aanval het punt maakte 4-9. Lange rally’s waren het gevolg, maar daarin trok WaHo 3 maal aan het langste eind. 

Trivos 071018 01 Trivos 071018 02
Middenaanval Lieke Wouters Vreugde na winst 1e set

De 2de set had een heel ander gezicht. WaHo had de hele set een ruim overwicht. Vooral de servicedruk van WaHo was indrukwekkend. Nog even kwam Trivos terug tot 13-10, maar daarna was de koek op. Bij de stand 18-10 werd Lotte Könning ingebracht voor Vera de Weerdt. Bij 22-14 bracht coach Peter Groenen Sophie Posthumus in het veld voor Manon Ottjes voor de service. Deze mooie zuivere service vloog via de WaHo verdediging uit het veld 22-15. De Trivos supporters schreeuwden om het hardst, maar de achterstand was reeds te groot. WaHo’s Julie ten Brink scoorde na een lange rally. Anne Veenstra sloeg haar aanval aan de verkeerde kant van de achterlijn en de WaHo service ging via Evi Bosmeier uit het veld 25-15.

In de 3de set was Trivos weer helemaal terug op haar niveau. Hier was het met name Stefanie Beekers die de punten maakte. Bij 4-3 haalde zij 4 punten uit de service (waaronder 1 ace) 4-7. Timeout WaHo. Nienke Visser en Anne Veenstra scoorden de punten en bij 6-12 werd de tweede WaHo timeout aangevraagd. WaHo kwam sterk terug, maar bij 9-12 maakte ook Lotte Könning haar ‘Vissertje’ 9-13. WaHo nummer 15 deed af en toe iets terug. Korinda Kant maakte de 10-14 en 10-15.
WaHo begon toch weer in te lopen, ondanks het goede spel van Trivos en kwam terug tot 16-16. Timeout Trivos. Door Stefanie Beekers werd de service in het net geslagen, maar gelukkig maakte Anne Veenstra weer gelijk 17-17. 3 servicepunten op een rij door Stefanie Beekers, brachten Trivos weer op voorsprong 17-20. WaHo ging in de tegenaanval en scoorde. Nienke Visser haalde met haar killblok de service terug. Bij de stand 20-21 deed zij dit nog een keer en bij 20-23 nog eens! WaHo schrok hier zo erg van dat de laatste aanval van WaHo uit het veld werd geslagen.

Trivos 071018 03 Lotte Könning verdeelt het spel

In het vorig seizoen heeft Trivos zowel uit- als thuis met 3-2 gewonnen van WaHo. Dit gegeven hadden de WaHo dames zich goed ingeprent en dat was in de 4e set te merken.
Onder aanvoering van de nummer 15 nam WaHo meteen het heft in handen. Harde aanvallen met goed verdedigingswerk kenmerkten het WaHo spel, afgewisseld met een behoorlijke servicedruk.
Geen enkele maal kwam Trivos voor te staan en bleef het achter de feiten aanlopen. Bij 23-16 maakte Nienke Visser met haar service 2 punten, maar door de WaHo coach werd snel een technische timeout aangevraagd. Dit hielp getuige de harde aanval van WaHo, waarna de bal via de Trivosverdediging uit het veld vloog. De lange rally die volgde werd uiteindelijk door Korinda Kant in een punt omgezet 24-19. Het laatste WaHo tipballetje viel pardoes bij Trivos op de grond!

Het begin van de 5de set stond volledig in het teken van Sophie Posthumus. Het Trivos jonkie sloeg haar eerste bal pardoes uit het veld, maar hierna haalde zij met een soort van dwarrelbal de service terug. 

De coaches Peter Groenen en Hennie Visser waren na afloop gematigd tevreden. ‘WaHo is een goed team met veel lengte en ervaring. Wij hebben natuurlijk een erg jong team. Als je alleen al kijkt naar onze spelverdeelsters van 17 (Vera de Weerdt) en 18 (Lotte Könning) jaar, zegt dat al genoeg. Ten opzichte van het vorig seizoen zijn we gegroeid. We geven niet snel op en blijven vechten. Als nu ook nog de persoonlijke foutjes er grotendeels uitgehaald kunnen worden, zijn wij tevreden.’

Zaterdag 13 oktober 2018 spelen de Trivosdames in thuishonk Sportcentrum Arcus om 15:30 uur tegen Avior Dames 1 uit Schalkhaar. De entree is gratis.

Trivos 071018 04 Trivos 071018 05
Anne Veenstra verdedigt Stefanie Beekers slaat hard binnen