Fantastisch bedrag opgehaald tijdens Run for KiKa Nijmegen

logo Run for KiKa 2018 "Samen kunnen we het verschil maken"

Nijmegen - Zondagmiddag vond alweer de derde Run for KiKa Nijmegen plaats op de Berendonck. Dit was tevens alweer de laatste editie van 2018. Tijdens het slotevenement in Nijmegen werd het landelijke bedrag van€ 1.214.017,13 voor Run for KiKa gepresenteerd. En dat betekent een nieuw record! 

"Geweldig dat zoveel mensen zich letterlijk in het zweet rennen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa", zegt Kristel namens de organisatie. "Samen kunnen we het verschil maken voor kinderen met kanker." Bijna 550 deelnemers liepen zondag 10 kilometer, 5 kilometer of de KidsRun voor KiKa. 

Slotceremonie

Tijdens de slotceremonie werd er stilgestaan bij Tom Besemer (van BNN programma Over Mijn Lijk) die een jaar geleden nog meeliep tijdens Run for KiKa Nijmegen. Daarna volgde de Kanjerkroning waarbij een aantal kinderen die kanker hebben of hiervan zijn genezen in het zonnetje werden gezet. De Kanjerkroning is hét moment om stil te staan bij het belang van meer wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Nog altijd overlijdt 1 op de 4 kinderen met kanker. 

Record bedrag opgehaald

Samen met alle Kanjers van de Kanjerkroning, de vader van Tom Besemer werd het fantastische bedrag onthuld dat is opgehaald door alle deelnemers en vrijwilligers in Nijmegen: €82.875,31. Ook werd het totaalbedrag van alle edities bekend gemaakt. Een record want er is maar liefst €1.214.017,13 opgehaald voor meer en beter onderzoek naar kinderkanker.

Run for KiKa Berendonk Record bedrag opgehaald