Gemeentenieuws: informatieavond sportverenigingen sportbesluit btw

logo Gemeente Wijchen 2017 a Kans op een subsidiebijdrage

Wijchen - De Rijksoverheid kondigde tijdens Prinsjesdag de verruiming van de btw-sportvrijstelling  aan. Vanaf 1 januari 2019 gaat deze fiscale regeling in. Deze wijzigingen kunnen invloed hebben op sportstichtingen en/of verenigingen. Op maandag 22 oktober geven de gemeenten Druten en Wijchen hierover een toelichting aan sportstichtingen en verenigingen. Deze informatiebijeenkomst start om 19.30 uur in Sporthal Arcus, Campuslaan 14 in Wijchen.

Financiële gevolgen

De verruiming van de btw-sportvrijstelling is een fiscale wijziging. Om de financiële gevolgen hiervan te compenseren heeft de rijksoverheid een subsidieregeling voor amateursportorganisaties. Deze regeling kunt u vinden op https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2018-40859.html. Daarnaast is een compensatieregeling voor gemeenten (SPUK) vastgesteld.

Kans subsidiebijdrage

Een begroting (investeringen en onderhoudskosten exclusief kosten van gas, water, licht en kantine) minder dan € 25.000, maakt weinig kans op een subsidiebijdrage. 

Aanmelden

Wilt u bij deze informatieavond aanwezig zijn? Stuur dan vóór 15 oktober 2018 een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de naam van de sportstichting/vereniging en het aantal personen. Maximaal 2 per vereniging.

Gemeentenieuws Sport en BTW