4e KVO Ster Wijchen centrum!

 logo Wijchen is Samen ontdekken Uniek in de regio 

Wijchen - Het centrum van Wijchen heeft een 4e KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) ster! Dat is uniek in de regio, want alleen het centrum van Doetinchem en winkelcentrum Helftheuvelpassage in Den-Bosch zijn 'net zo veilig als Wijchen'. Arnhem heeft als enige centra in de regio een 5e KVO ster behaald.

Wat houdt het behalen van een KVO ster in?  

Ondernemers in winkelgebieden kunnen niet alleen de veiligheid van bezoekers en collega's waarborgen. Vice versa kunnen gemeente, politie en brandweer dit ook niet. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het KVO helpt de verschillende partijen gezamenlijk afspraken te maken bijvoorbeeld over overlast, criminaliteit en onderhoud. De veiligheidsproblemen worden in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen.  

Waar wordt in Wijchen opgelet qua veiligheid?

Met maatregelen zoals betere verlichting, camerabeveiliging op risicovolle locaties en brand- en winkeldiefstalpreventie zorgt het Centrum Management Wijchen (CMW) in samenwerking met gemeente, politie en brandweer voor een schoon, goed onderhouden en veiliger centrum. Hoog op de agenda staan nu de lossende vrachtwagens, de vele gestalde fietsen op de Markt en de bromfietsers die door de straten rijden.  

Erik Reijnen, voorzitter van de werkgroep Veiligheid van het CMW: "Als het ergens schoon en veilig is, dan hoor je bezoekers en ondernemers niet. Pas als het ergens gevaarlijk of smerig is wordt er aan de bel getrokken. Het doel van het centrummanagement is dan ook dat we dit punt niet bereiken en dat het centrum als een fijn en sfeervol centrum aanvoelt."

Wijchen beleef 2  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV Programma vanaf 7 december 2018 met o.a. Presentatie jubileumboek 35 jaar Paardenmarkt in Wijchen, Archeologis… https://t.co/P54gCWRmiL
wijchenseomroep Regionaal meldpunt voor vragen personen met verward gedrag https://t.co/fKxN9DGjhb https://t.co/VVx6GRym4A
wijchenseomroep Open rondleiding expositie “Strengels & Letters” https://t.co/cBN2zjzJiR https://t.co/kd034QgeOK