Gemeentenieuws: Ongehinderd Testdag

logo Gemeente Wijchen 2017 a Wordt vervolgd 

Wijchen - Vorige week woensdag deed Wijchen met wel 26 andere gemeenten mee aan de 1e landelijke Ongehinderd Testdag. Het was een landelijk initiatief in de Week van de Toegankelijkheid. Met de app ‘Ongehinderd’ werden in heel Nederland in 2,5 uur bijna 500 locaties beoordeeld. De testers bepaalden zelf welke plek zij gingen testen. 

In Wijchen werden in totaal 73 locaties beoordeeld. Een ‘bont’ gezelschap van inwoners, de belangengroep CIGW én spontane deelnemers ging op pad. Om 16.00 uur ‘s middags maakte de landelijke organisatie met een livestream vanuit Utrecht bekend welke gemeente de meeste beoordelingen had gedaan. En die Winnaar was Wijchen!

De landelijke organisatie legde er nadruk op dat minder-validen graag willen weten waar de toegankelijkheid wél goed is. Uitgaan van het positieve dus. Van winkels, parken, wijkcentra of sportlocaties die al wel (helemaal) toegankelijk zijn. Natuurlijk is de app ‘Ongehinderd’ nog steeds te gebruiken. Ook voor zaken die (nog) niet in orde zijn en voor tips om de locatie te verbeteren. 

Dat Wijchen winnaar is geworden van de testdag zegt niet automatisch dat het in de gemeente Wijchen het beste is geregeld. Wel toont het aantal beoordelingen aan dat inwoners het belangrijk vinden dat iedereen overal aan mee kan doen. De gemeente gaat nu bekijken hoe er aan de Ongehinderd Testdag een lokaal vervolg kan komen. Wordt vervolgd...

Gemeentenieuws Ongehinderd testdag  
[advertentie]

#wijchenseomroep