Uitreiking Zilveren Roos en lezing over culturele historie van Wijchen

logo PvdA Wijchen Verdiensten

Wijchen - Sinds 2006 reikt de Partij van de Arbeid Wijchen jaarlijks de Zilveren Roos uit aan een inwoner van Wijchen die zich opvallend verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel maatschappelijk gebied. Dit jaar geeft PvdA Wijchen de Zilveren Roos aan Wim Kattenberg.

Wim is als historicus afgestudeerd op het onderwerp: Democratische processen. Hij is jarenlang docent geweest bij de Radboud universiteit en was verbonden aan de geschiedenis-sectie van de Nieuwe Lerarenopleiding in Nijmegen. Hij heeft zich daarnaast en daarna jarenlang intensief verdiept in de culturele geschiedenis van Wijchen. Wim is lid van de Wijchense monumentencommissie en heeft allerlei lezingen en excursies over de geschiedenis van Wijchen verzorgd. Hij is intensief betrokken geweest bij het ontstaan van de Canon van Wijchen, waarin 50 Wijchense thema’s beschreven zijn van velerlei aard. Hij is een begaafd verteller en weet z’n publiek te interesseren voor historische verschijnselen in de directe omgeving. Genoeg reden om Wim de Zilveren Roos van de PvdA Wijchen uit te reiken en daarmee speciale aandacht te vragen voor de geschiedenis van Wijchen die zich uitstrekt van 11.000 jaar geleden tot recente tijden. Een speciaal punt is dat PvdA Wijchen met Wim ook zijn overleden echtgenote, Anne Kattenberg, oud-wethouder van de PvdA in Wijchen, wil eren.

De uitreiking vindt plaats op zondag 25 november 2018 om 15.00 uur in het kasteel van Wijchen op het adres Kasteellaan , 6602 DA in Wijchen en wordt gecombineerd met een lezing over de culturele historie van Wijchen. Wim geeft graag deze lezing. Na de lezing is er gelegenheid Wim te feliciteren met de Roos en wat bij- en na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

PVDA Wim Kattenberg Wim Kattenberg 
[advertentie]

#wijchenseomroep