Abdelkader Benali schrijft dictee Grote DigiTaalStrijd

logo Druten dorpskom Ludieke battle 

Druten - Voor de tweede editie van de Grote DigiTaalStrijd heeft de organisatie de bekende schrijver Abdelkader Benali weten te strikken. Hij schrijft het dictee dat onderdeel is van deze ludieke battle, die zal aantonen wie over de beste taal-, reken- en digitale vaardigheden beschikt.

Ronald Giphart schreef vorig jaar dictee

Vorig jaar schreef Ronald Giphart het dictee voor de allereerste Grote DigiTaalStrijd. Het doel is om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. De eerste editie vorig jaar leverde 7.700 euro op voor het goede doel. Toen deden er 88 teams mee, met in totaal 264 deelnemers.

Battle op zes locaties

Tijdens de grote DigiTaalStrijd gaan teams van drie personen met elkaar de strijd aan. Er wordt gestreden op zes locaties in Rivierenland en Land van Maas en Waal, waaronder het gemeentehuis van Beneden-Leeuwen. Daar kunnen de inwoners van Druten en West Maas en Waal terecht.         

Iedereen die woonachtig of werkzaam is in een van de tien deelnemende gemeenten kan zich inschrijven. De battle is niet alleen voor particulieren, want ook teams uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties mogen deelnemen. 

Via mediapartner RN7  

2018 1108 Mediapartners Druten dictee  

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV Programma vanaf 7 december 2018 met o.a. Presentatie jubileumboek 35 jaar Paardenmarkt in Wijchen, Archeologis… https://t.co/P54gCWRmiL
wijchenseomroep Regionaal meldpunt voor vragen personen met verward gedrag https://t.co/fKxN9DGjhb https://t.co/VVx6GRym4A
wijchenseomroep Open rondleiding expositie “Strengels & Letters” https://t.co/cBN2zjzJiR https://t.co/kd034QgeOK