Agenda

logo Museum Kasteel Wijchen 14 Genomineerd

Tot en met mei 2018 organiseren acht Gelderse musea exposities, lezingen, workshops, culinaire wandelingen en andere leuke activiteiten over de historie van voeding en gerechten in Gelderland. De activiteiten vinden plaats in o.a. Museum Kasteel Wijchen.

Zaterdag 25 november 13.00 uur, Museum Kasteel Wijchen

‘Proef en beleef’, belevenislezing met bereiden historische hapjes. Manon Henzen van Historisch kookatelier Eet!verleden vertelt over eetgewoonten, smaken en gerechten uit 2000 jaar culinaire geschiedenis. Na de lezing gaan deelnemers, jong en oud, zelf historische hapjes bereiden.

De activiteiten komen tot stand met een subsidie van Provincie Gelderland.

Het project is genomineerd voor de Gouden Gelderse Roos. Tot 24 november 2017 kan er gestemd worden. Zie http://erfgoedgelderland.nl

MKW Aardappels Gelderse Roos Aardappels
Foto Museum Nijkerk, Saskia van den Berg  

 

 

 

[advertentie]