Agenda

logo Muziekkring Wijchen Barokspecialisten

Barokorkest Megen met cellist Frank Wakelkamp o.l.v. Felix Laurens
Barokorkest Megen is samengesteld uit ongeveer 25 enthousiaste amateurmusici uit de omgeving van Oss en Nijmegen met een grote liefde voor muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Het orkest speelt al sinds 1989 (tot 2013 onder de naam Barokwerk '89) muziek uit de tijd van de Barok en de Weense Klassieken. Naast het spelen van orkestwerken legt het orkest zich ook toe op het begeleiden van koren en (vaak jonge) solisten.

Thuisbasis van het orkest is Megen, een prachtig vestingstadje in de gemeente Oss. Ieder voorjaar en najaar komen de orkestleden bij elkaar om te repeteren voor twee of drie concerten. Sommige leden doen al mee sinds het eerste concert in 1989, ter gelegenheid van de inwijding van de Franciscanerkerk in Megen 200 jaar eerder. Daarna werden concerten gegeven op vele andere mooie locaties in de regio. Reeds twee keer eerder was het orkest een gewaardeerde gast bij de Stichting Muziekkring Wijchen in De Schakel te Wijchen.

Het heeft altijd onder professionele leiding van echte barokspecialisten gestaan. Toen dirigent Pieter van Veen uit Middelburg na meer dan 20 jaar bezielende leiding volkomen onverwacht overleed, nam Hans Linnartz uit Kleve in 2013 het stokje energiek over. Eind 2016 moest Hans, wegens drukke werkzaamheden, het orkest helaas vaarwel zeggen. Het dirigentloze tijdperk duurde niet lang. Het orkest is blij, in de persoon van de huidige dirigent Laurens Felix uit Boxtel, wederom een echte deskundige op het gebied van de Barokmuziek te hebben gevonden. Het concert van vandaag is bij hem in uitstekende handen!

Datum: Zondag 26 november 2017

Plaats: De Schakel in Wijchen

Tijd: 14:00 uur

Muziekkring Wijchen Barokorkest Megen  Barokorkest Megen
[advertentie]