Agenda

logo Wijchens Meer vertelt  In vier jaargetijden

Tijdens wandelingen in vier jaargetijden. De Wijchense Meer is een monumentale oude rivierarm in Wijchen, circa 3000 jaar geleden van de Maas afgesneden. Zij vormt nu een prachtige natuurlijke waterloop in een parkachtige omgeving met wandelpaden binnen de bebouwde kom. Elk  jaargetijde ziet De Wijchense Meer er met zijn flora en fauna weer anders uit en dat kunt u meemaken tijdens deze wandelingen. 

Bij het begin van elk jaargetijde op 21 maart, 21 juni, 21 september en 21 december 2017 start om 09.00 uur vanuit de Bibliotheek Wijchen een wandeling rond De Wijchense Meer. 21 juni een zomerse wandeling dus!

Via bruggen en dammen zijn de drie lussen van De Wijchense Meer  met elkaar verbonden voor wandelingen. Flora en fauna, water, landschap en cultuurhistorie van De Wijchense Meer worden belicht tijdens deze wandelingen aan het begin van de vier seizoenen.

Programma:

9.00 uur Ontvangst  in de Bibliotheek

Inleiding op de wandeling in de Bibliotheek tot 9.15 uur.

Wandeling met intermezzo’s van ca. 10 minuten over flora, fauna, geologie, archeologie, kunst muziek en poezie, anecdotes  enz. rond De Wijchense Meer !

Ca. 11.15 Nabespreking wandeling in de Bibliotheek met koffie en thee.

U kunt inschrijven per keer maar ook voor de hele reeks.

De Bibliotheek Wijchen organiseert deze wandelingen in 2017 in samenwerking met  Bert Bloo.

Kosten: € 5,50 voor leden, voor niet-leden € 6,50 per keer – hele reeks (4x) € 18,50 leden, voor niet leden € 22,50.Schrijf u hier in. of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijchens Meer wandeling  

 

 

[advertentie]