Agenda

logo Bibliotheek Wijchen Expositiewand 

Gedurende de hele maand januari zijn de expositiewand en de vitrinekasten in de Bibliotheek Wijchen gevuld met foto’s, flyers en keramische objecten van keramiekatelier TerrAzul.

Keramiste Ine van Gaalen laat in woord en beeld zien hoe zij, letterlijk met haar handen, vorm geeft aan verlies. Te zien zijn verschillende soorten urnen en herinneringsobjecten, gemaakt van klei, op de pottenbakkersschijf gedraaid, met de hand gevormd of opgebouwd uit platen. Het werk heeft vaak deksels met daarin verwerkte takjes, stenen, mineralen of andere kleine voorwerpen. De dekselpotten, van soms zelf gedolven Maasklei, worden versierd door kleuren, tekens en symbolen die in de kleihuid zijn aangebracht. Door te experimenteren met primitieve stooktechnieken als raku, barrel-stook en papieroven, speelt het toeval een belangrijke rol. Rook, vuur en zouten laten hun sporen na op glad gepolijste oppervlakken.  

Voor openingstijden van de bibliotheek zie: www.bibliotheek-wijchen.nl

Bibliotheek Ine van Gaalen Keramiste Ine van Gaalen
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep Concert Muziekkring Wijchen: het Haydn Jeugd Strijkorkest met vioolsoliste Azra Rustempašić https://t.co/RtLe5IR2hM https://t.co/zCP1NaFEsR
12hreplyretweetfavorite
14hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Ondergrondse containers centrum Nijmegen https://t.co/vxJsG3GhiI https://t.co/3vyF8C4Qbz
14hreplyretweetfavorite