Agenda

logo Museum Kasteel Wijchen 14 Unieke mogelijkheid 

Zondag 28 januari jl. is in Museum Kasteel Wijchen de foto-expositie In Beeld. Honderd jaar gemeentehuizen in Wijchen geopend. Op zes zondagen kun je na een bezoek aan de expositie ook het Huis van de Gemeente bekijken.

Als je nu je paspoort of rijbewijs gaat ophalen kom je in het modern ingerichte en duurzaam gebouwde Huis van de Gemeente. Je kan je dan bijna niet meer voorstellen hoe het vorige gemeentehuis eruit zag. En de nog oudere gemeentehuizen, hoe zagen die er uit?

Niet alleen de verbouwing van de Rabobank en de vroegere gemeentehuizen van Wijchen zijn te zien in de expositie, maar ook de gemeentehuizen in de omliggende kernen. Kernen die vroeger zelfstandig waren en een eigen gemeentehuis, burgemeester en college hadden.

Rondleidingen

In samenwerking met de gemeente Wijchen biedt Museum Kasteel Wijchen de unieke mogelijkheid om een bezoek aan de expositie te combineren met een kijkje in het Huis van de Gemeente. Er wordt gestart in het museum waarbij je onder begeleiding van een rondleider de expositie bekijkt. Daarna wordt vervolgd in het Huis van de Gemeente waar je wordt ontvangen met koffie of thee. Medewerkers van de gemeente zullen vervolgens een korte rondleiding geven.

Data en tijden

De rondleidingen worden gegeven op 4 februari, 18 februari, 4 maart, 18 maart, 8 april en
15 april 2018.  Er zijn 2 rondleidingen van ca. 1 uur per middag. De eerste rondleiding start om 13.15 en de tweede rondleiding start om 14.15 uur.

Prijzen

Voor de rondleiding geldt een toeslag van € 2,50 p.p. (vanaf 7 jaar) op de museumentree.

Aanmelden

Per rondleiding kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Het is daarom noodzakelijk om je vooraf aan te melden via onze website www.museumwijchen.nl.  

MKW Huis van de gemeente  
Foto Museum Kasteel Wijchen