Agenda

logo Muziekkring Wijchen Piano: Margret Bekkers 

Het Vughts Mannenkoor kreeg zijn huidige naam in 1954, maar begon zijn bestaan in 1917 onder de naam 'Werkmanskring'. Dat betekende een eeuwfeest in 2017.  Het koor telt momenteel circa 50 leden. Dat waren er in het verleden ruim meer dan 80. Die ontwikkeling is tekenend en met de jubileumviering achter de rug zal de aandacht, met behoud van kwaliteit, moeten uitgaan naar ledenwerving.

Muziekkring Wijchen Vughts Mannenkoor Het Vughts Mannenkoor
Foto Het Vughts Mannenkoor  

Het koor staat onder leiding van Wilma van der Schoot. Zij heeft aan het Sweelink Conservatorium in Amsterdam dwarsfluit gestudeerd en daarna 21 jaar dwarsfluitles gegeven aan de muziekschool in Dongen. Intussen heeft Wilma altijd koren gedirigeerd. Op 17 jarige leeftijd begon zij met dirigeren bij het Jongerenkoor Gestel. Ze arrangeerde zelf de liederen en heeft in 2002 het gospelpopkoor Spirit opgericht, een zeer energiek koor waarbij je niet op je stoel kunt blijven zitten (www.spiritgospelpop.nl). Ook het gospelkoor Inspiration gedirigeerd in Dongen en popkoor Trent in Wijchen. 

Margret Bekkers studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Haar eerste hoofdvak was blokfluit, met als docenten Pieter van Veen en Elly Baghuis. Hierna nam ze privélessen bij Daniël Brüggen te Amsterdam. Haar tweede hoofdvak, piano, studeerde ze bij de Roemeense Liana Serbescu. Ook volgde ze een masterclass bij de Poolse pedagoog Andrzej Jasinski. Bij ‘Muzelinck’, Centrum voor de Kunsten te Oss, is zij afdelingshoofd kunsteducatie/cursussen en docente blokfluit, piano en ensembles; zij is tevens de vaste pianiste van verschillende koren.

Christina Karenovics begon haarr carrière als danseres, maar ontdekte al snel dat zingen haar ware liefde is. Zij studeerde als Master af aan het Brabants conservatorium. Haar operadebuut maakte Christina Karenovics bij de Opera Zuid in Die Zauberflöte van Mozart . Zij was verbonden aan de Kammeroper van Keulen en zong daar als soliste onder meer met de Nürnberger Symphoniker en het Symphonisches Orchester van Leipzig en nam als soliste deel aan een uitzending van de NPS-matinee over Sjostakowitsch.

Datum: zondag 4 maart 2018

Plaats: de Schakel in Wijchen

Tijd: 14:00 uur

Muziekkring Wijchen Christina Karenovics Christina Karenovics
Foto Het Vughts Mannenkoor