Agenda

logo WijchenGezond Gezondste gemeente

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Er is een effectief en gratis medicijn beschikbaar: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. Wij hebben het initiatief genomen om gezamenlijk te gaan wandelen.

Vanuit WijchenGezond  en uw huisartsenpraktijk organiseert  Marian Nillesen POH en leefstijlcoach  samen met Jolanda Smits (POH), Astrid Hollweg (diëtist), Connie Vissers (diëtist), Mijke ter Welle (fysiotherapeut) en Elise Derks (Derkssport en de Go4Fit vestigingen), deze Nationale Diabetes Challenge voor de gemeente Wijchen. Alle huisartsenpraktijken zijn hierbij uitgenodigd om mee te doen!

De NDC is een wandelevenement bedoeld om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom! Het doel is om in ongeveer 20 weken te trainen naar een afsluitend evenement op 29 september.

  • Op maandag 7 mei om 19.30 uur organiseren we een informatieavond over de diabetes challenge in 't Kompas in Meander, Passedwarsstraat 69b Wijchen.
  • Vanaf donderdag 17 mei gaan we iedere donderdag van  16.30 uur tot 17.30 uur wandelen. We vertrekken vanaf de parkeerplaats van Derkssport op de Homberg 2996.
  • Afsluitend evenement op 29 september 2018.

De avond is van 19.30 uur tot 21.00 uur. Iedereen die interesse heeft is welkom. De ruimte is open vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Marian Nillesen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of door te bellen met  06 – 46 79 76 01.

Meedoen? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wijchengezond

Samen voor de gezondste gemeente!
In Wijchen is er sinds 2013 een serieuze ambitie ontstaan om van Wijchen de gezondste gemeente van Nederland in 2018 te maken. Doe ook mee, want samen kunnen we dit doel bereiken! Wijchen Gezond bestaat uit vier pijlers met vele  enthousiaste en actieve Wijchenaren. Deze pijlers zijn: Beweeg, Voeding, Reflectie en Passie & Verbind

Wijchen Gezond wandelen Wijchen Zuid  
[advertentie]