Agenda

logo Gemeente Wijchen 2017 a Op vier locaties 

In onze gemeente zijn op vrijdagavond 4 mei op vier locaties herdenkingen:

Wijchen

Jaar van Verzet. Dat is het thema dat ook in Wijchen centraal staat tijdens de jaarlijkse herdenking. U bent op vrijdagavond 4 mei van harte welkom bij de herdenking bij het monument aan de Meerdreef in Wijchen. Dit is achter de St. Antonius Abt kerk. De herdenking begint om 19.30 uur. Loco-burgemeester Paul Loermans is hierbij aanwezig en houdt een toespraak. Er worden gedichten voorgelezen, er is muziek, zang en er worden bloemen gelegd. De Stichting Samenwerkende Muziekverenigingen Wijchen verzorgt de muziek tijdens deze bijeenkomst.

Bergharen

In Bergharen begint om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Protestantse Kerk aan de Veldsestraat. Daarna is er een stille tocht vanaf de protestantse kerk naar het monument voor burgemeester Luske aan de Dorpsstraat. Na de twee minuten stilte worden er bloemen gelegd. Burgemeester Hans Verheijen is aanwezig bij de herdenking in Bergharen. De herdenking in Bergharen wordt georganiseerd door het plaatselijke comité 4 mei.

Batenburg

In Batenburg begint de herdenking om 19.00 uur in de oude St. Victorkerk met gedichten en muziek. Even na half acht gaan de aanwezigen via het oorlogsmonument naar de begraafplaats aan de Kasteelse Allee. Daar zijn we twee minuten stil. Wethouder Titus Burgers is aanwezig bij de herdenking in Batenburg.

Niftrik

Deze herdenking vindt plaats bij het monument aan de Maasbandijk bij het spoor. Namens het gemeentebestuur is wethouder Geert Gerrits aanwezig. Om 19.30 uur vertrekt de drumband vanuit het dorp naar het monument aan de dijk. Om 20.00 uur houden we twee minuten stilte.

Herdenking 4 mei promo 2018  
Foto Joop Ninaber     archief Wijchense Omroep  

 

 

[advertentie]