Agenda

logo Energie Cooperatie Leur  Huidige duurzaamheidsproblematiek 

Leur - Op donderdag 4 oktober organiseert Energiecoöperatie Leur in samenwerking met de Wijchense schrijver en bioloog Hans Meek een avond rond zijn boek Ecologica. In dit boek benadert Hans Meek de huidige duurzaamheidsproblematiek vanuit een ecologisch perspectief.  

Onze moderne welvaart hangt volledig af van het gebruik van fossiele energie (kolen, aardolie en aardgas). Als dit opraakt komt de voedselvoorziening, beschikbaarheid van drinkwater en ziektebestrijding van miljarden mensen in gevaar. In Ecologica bespreekt Hans Meek de onderliggende ecologische processen en mogelijkheden om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Energiecoöperatie Leur (ca.125 leden) richtte zich tot nu toe op het lokale niveau en heeft inmiddels drie collectieve zonne-energieprojecten gerealiseerd: de Zonneakker Leur en de Zonnedaken op ’t Mozaïek en op sportcentrum Arcus. Tijdens deze avond plaatst de Coöperatie de noodzaak tot duurzaamheid in een breder perspectief. 

De avond wordt gehouden in de Bibliotheek Wijchen, Campuslaan 8 en start om 20.00 uur met een inleiding door Hans Meek (vanaf 19.30 uur inloop met koffie en thee). Aansluitend zal er mede aan de hand van een aantal stellingen gediscussieerd worden over de betekenis van zijn verhaal. Na afloop bent u in de huiskamer van ’t Mozaïek welkom voor een drankje en kan er verder nagepraat worden. 

Voor deze avond zal door de bibliotheek een tafel ingericht worden met boeken, die, naast het boek Ecologica, aansluiten op het thema van deze avond. De avond is voor iedereen gratis toegankelijk. Wel stellen wij het op prijs als u zich vooraf aan te meldt via de website http://www.energiecooperatieleur.nl/nieuws/ecl-organiseert-thema-avond-over-ecologica/  of https://www.bibliotheek-wijchen.nl/agenda/Lezing_Ecologica.html.  

Op beide websites is uitgebreidere informatie over het onderwerp te vinden. 

Hans Meek Hans Meek

 

 

[advertentie]

#wijchenseomroep