Agenda

logo Santarun 2018 Het goede doel

Wijchen - Zondagavond 23 december zal voor de eerste keer het startschot klinken van de Santa Run Wijchen. Honderden rennende kerstmannen en –vrouwen kleuren dan het centrum van Wijchen rood, althans dat is de bedoeling van de organisatie. Iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen aan dit ludieke evenement. Hardlopen is niet noodzakelijk. Wandelend, huppelend of dansend mag het parcours door het centrum ook afgelegd worden. In de middag lopen de Santa Kids Run en ’s avonds is er een run voor volwassenen. De opbrengst van het evenement zal gaan naar Stichting Voedselbank Wijchen en Beuningen.

Eerst lopen en daarna feesten voor het goede doel!  

Het initiatief van Tafelronde Wijchen, Tim Klinkhamer van atletiekvereniging Wijchen en Geert Sanders van Strerrebosch moet leiden tot een leuk, nieuw evenement in Wijchen én een mooi bedrag voor Stichting Voedselbank Wijchen en Beuningen. Het idee van een Santa Run is niet nieuw. De laatste jaren zie je het in steeds meer steden; een ludiek hardloopevenement waarbij de deelnemers in kerstkleding door de stad heen rennen, vaak voor een goed doel. Bart Verploegen van de Tafelronde Wijchen: “Na verschillende activiteiten voor lokale goede doelen georganiseerd te hebben, waren we opzoek naar iets nieuws waarmee we geld kunnen inzamelen. We kwamen in contact met Tim Klinkhamer en Geert Sanders die al met een idee rondliepen en zo is de Santa Run Wijchen ontstaan.”

’s Middags zal het de beurt zijn aan kinderen tot en met 12 jaar. Aan het begin van de avond zullen jongeren en volwassen van start gaan voor een ronde van 2,5 of 5 km. Loop je liever wandelend mee? Ook dat is geen probleem. Het geheel wordt afgesloten met een groot kerstfeest in zaal Sterrenbos. Je kan je inschrijven op www.santarunwijchen.nl.

De route

Start en Finish zijn op het plein voor Sterrebosch. Het parcours zal zich vervolgen door de gezellig versierde straten in het centrum waarbij deelnemers langs zo veel mogelijk mooie plekjes en Wijchense horeca lopen. Uiteraard zullen het kasteel, de markt, de kerk en het Laantje niet ontbreken. Met muziek en sfeerverplichting langs de route zal iedereen in de kerststemming komen. 

Inschrijven en meer info op www.santarunwijchen.nl

Santarun 2018  
[advertentie]

#wijchenseomroep

wijchenseomroep WOTV Programma vanaf 14 december met o.a. Opening opblaasbare hockeyhal, Carillon in Wijchen?, enz.… https://t.co/AFDuZ4Ba2C
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Voorbeschouwing Alverna – Brabantia https://t.co/6KgIqdHFce https://t.co/wvuD6YC7rh
17hreplyretweetfavorite
wijchenseomroep Hogere bouwkosten en belastingen belemmeren Standvast Wonen https://t.co/RNr4O8PDwf https://t.co/AKP56lD8UJ
17hreplyretweetfavorite